Sütümüzün kaliteli olması için, tedarik zincirimizi sürekli izliyoruz.
Türkiye’de Nutella üretiminde kullanılan süt, %100 yerel üreticilerden tedarik edilmektedir. Yağsız süt tozlarımız taze sütten elde edilmektedir. Yıllar içinde özenle seçtiğimiz süt üreticileriyle, sütün tazelik ve kalitesini kaynağında geliştirmek için uzun vadeli ilişkiler kurduk, çünkü gerek kendimizin gerek sizlerin bizden beklediği kalite standartlarına yanıt vermeliydik. Üretimin bütün aşamalarının en ince ayrıntısına kadar denetlenmesi sayesinde, üreticinin çiftliğinden son ürüne kadar uzanan süreci şeffaf şekilde yansıtan bir izleme sistemine sahibiz.
Bizzat işlediğimiz, özel tanelerden oluşan ustaca bir harman
Dünyada her yıl yaklaşık 4 milyon ton kakao çekirdeği yetiştirilmektedir. Fakat, Nutella’nın kullandığı kakao özeldir. Çünkü biz sadece Batı Afrika’dan gelen taze çekirdekleri özenle seçeriz ve bu çekirdekleri onlarca yıllık deneyimimizle Dünya’daki tüm Nutella fabrikalarımıza ürün tedarik etmek amacıyla, İtalya ve Almanya’da kendimiz harmanlarız ve işleriz. İşte böylelikle Nutella tarifimiz için gerekli olan yüksek kaliteli kakaoyu kendi fabrikalarımızda üretiriz. Bu yüzden bizim kakao harmanlarımız özel bir tada, ürünlerimizi eşsiz yapan o benzersiz Nutella lezzetine sahiptir. Diğer bütün hammaddelerimiz gibi, bizim kakaomuz da son derece sıkı kalite ve güvenlik kontrollerine tabi tutulmakta, bu kontroller sayesinde fiziki, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri değerlendirilmektedir. Buna ilaveten, toz kakaoyu düzenli olarak önemli duyusal kontrollere tabi tutmaktayız.
Tarifimizin birleştirici maddesi
Pürüzsüzlüğünü artırmak ve bileşenlerin uyumlu şekilde karışmasını sağlamak için, Nutella®'ya az miktarda lesitin ilave ediyoruz.
Doğal vanilya baklasına eşdeğer bir aroma
Nutella®'da, doğal vanilya baklasına eşdeğer olan vanilya aroması (vanilin) kullanıyoruz. Vanilya baklası üretimi, dünyadaki yükselen vanilya talebini karşılamaya yetmemektedir. Bu nedenle, gıda sektörü sentezleme ile elde edilen vanilyayı kullanmaktadır.