Mersin yaprağı, oldukça hoş bir kokusu olan mersin yaprağın içerisinde A vitamini, şeker, tanen bulundurur. Başta Akdeniz olmak üzere Karadeniz ve Ege kıyılarında da kendiliğinden yetişir.Mersin yaprağı da defne yaprağı gibi et yemeklerine aroma vermesi bakımından kullanılır. Mersin yaprağı aynı zamanda kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı atılarak 10-15 dakika demlendikten sonra çay olarak içilebilir.
Egzama gibi cilt hastalıklarını giderir.
İştahsızlık problemi yaşayanlarda iştahın açılmasına yardımcı olur.A vitamini içermesi nedeniyle görme yeteneğini artırır.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek nezle grip gibi soğuk algınlığı hastalıklarına iyi gelir.
Mide ağrılarına iyi gelir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!